Fårupvej 58, 7300 Jelling
+45 75871344
mail@fscamp.dk

JELLING BY

Jelling-området

En smuk tur gennem skoven vil bringe dig til “Danmarks dåbs-attest”.
Fårup Sø Camping ligger i noget af Danmarks allersmukkeste natur. Blot 3 min. gang herfra finder du Jelling skov, hvor der bl.a. findes flere afmærkede vandrestier. Kun 2,5 km herfra kommer til til Jelling by. Spørg i receptionen på campingpladsen efter brochure og guides. 

Golf, Runestenene/højene og Jelling kirke

Her findes for golfinteresserede også Jellings pragtfulde par 3 bane samt en 18 hullers bane. Hovedstien i Jelling skov, fører dig op til Jelling by, som dels er en lille hyggelig by samt et betydningsfuldt sted. For godt og vel 1000 år siden var Jelling de danske kongers residens. Af de mest berømte skal her nævnes Gorm den Gamle og Harald Blåtand. Disse to konger efterlod sig de kendte Jellingmonumenter; 2 vældige høje samt 2 spændende runesten. I 1994 opnåede Jelling den store ære, at monumenterne blev sat på listen over de mest bevaringsværdige i verden, i selskab med bl.a. Egyptens pyramider og Akropolis. Mellem runesten og højene ligger Jellings hyggelige kirke, som bl.a. rummer landets ældste kalkmalerier.

Knud Nielsen, berømt maler

Vor verdensberømte kunster Knud Nielsen holder til på Vindelev Kro & Galleri blot 8 km herfra. Kunstinteresseret eller ej, er det absolut et værdigt og vældigt hyggeligt sted at indtage eftermiddagskaffen.

Damplokomotiv

På søndagene i juli/august kan du for en billig penge komme ud at køre med veterantoget Jelling-Grejsdal-Vejle, som er en usædvanlig smuk togtur samtidig med at det er en helt speciel oplevelse at komme ud at køre med det gamle damplokomotiv.

Jelling Put & Take samt øvrige udflugtsmål

Jelling Put & Take ligger kun 150 fra campingpladsen og her er der rig mulighed for at fange nogle store, dejlige regnbueørreder i det krystalklare kildevand. Der udsættes 1-5 kg’s ørreder og der er altid mindst 100 fisk i søen.

Der er mange interessante steder i en radius af 20 km omkring Fårup Sø Camping, som absolut er et besøg værd; Heriblandt Egtvedpigens grav, Engelsholm Slot, Tørskind Grusgrav, Bindeballe Købmandsgård samt Randbøl Hede. Bare 113 km herfra kommer du over den dansk/tyske grænse – og på en time når du enten Fyn eller Århus. For børnene er der både Legelandet og Økolariet at besøge, sjovt og lærerigt, også for voksne.

Vi hjælper dig gerne med yderligere informationer og brochurer i receptionen.